Bahan-bahan...
8 keping Roti
* segelas susu segar
* 4 sudu besar gula
* 2 sudu besar mentega- cairkan
* 2 biji Telur
* 1 sudu teh esen vanilla
* 1 sudu besar tepung jagung
segenggam kismis hitam
Sos Kastard
1 tin susu cair
2 sudu besar tepung kastad
Cara-cara
1. Griskan loyang, potong empat setiap keping roti. Susunkan dlm loyang.
2. Blend bahan-bahan bertanda * (lebih kurang 2minit) dan tuang ke atas roti tadi.
Biarkan roti terendam 30minit.
3. Taburkan kismis diatas adunan.
Bakar pada suhu 180 C selama 40 minit atau sehingga masak.
4. Untuk membuat sos kastad , campurkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau hingga masak (agak pekat) dlm api perlahan.
5. Makan puding roti bersama sos kastard.See More
No comments:
Post a Comment